Afbeelding

Veendam 1894 boekt derde zege op rij

Sport

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 heeft zondag een knappe zege geboekt op titelkandidaat Valthermond. Het was de derde zege op rij van de Veendammers.


Met het oog op het ontlopen van de nacompetitie boekte Veendam 1894 de afgelopen weken nuttige overwinningen op laagvliegers Gruno (2-1) en Nieuw Buinen (1-0). Het waren wedstrijden waarin ook wel wat van de Veendammers verwacht mocht worden, gezien de positie op de ranglijst van de tegenstanders. Nieuw Buinen staat namelijk stijf onderaan en Gruno is de nummer voorlaatst.

De wedstrijd van afgelopen zondag ging Veendam bepaald niet als favoriet in. Tegenstander Valthermond is namelijk een van de titelkandidaten in de tweede klasse K. Toch bleven de punten in Veendam. Door een eigen doelpunt van een van de Drenten, die ook nog een strafschop hadden gemist, stapte Veendam met een 1-0 zege op zak van het veld.

Veendam staat nu op de negende plek, met 22 punten uit 19 duels. Donderdag ontvangt Veendam de nummer elf, FC Lewenborg. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu drie punten. Bij een zege zet Veendam een grote stap richting lijfsbehoud, waardoor de ploeg na de zomer in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal mag instromen.