Pekelder Boys en Bareveld schotelden het publiek een doelpuntrijke wedstrijd voor. Foto: Henk Drenth.
Pekelder Boys en Bareveld schotelden het publiek een doelpuntrijke wedstrijd voor. Foto: Henk Drenth.

Geen winnaar bij kelderkraker in vierde klasse; PJC blijft foutloos

Sport

BOVEN PEKELA - De kelderkraker in de vierde klasse C tussen Pekelder Boys en Bareveld is in 3-3 geëindigd. Kampioenskandidaat PJC bleef foutloos.


Zowel Pekelder Boys als Bareveld lijkt in vorm te komen, nu de beslissende fase van het seizoen is aangebroken. Beide ploegen pakken nu in ieder geval op regelmatige basis punten. Zo behaalde Bareveld tot zondag vijf punten uit de laatste vijf duels en speelde Pekelder Boys twee van zijn laatste vier duels gelijk.

Vooral voor Pekelder Boys was het zondag van belang om een driepunter te behalen. De mannen uit Boven Pekela stonden namelijk onderaan. Waar de Boys de laatste tijd vooral op kunnen vertrouwen, is het maken van goals. Zo maakten de Pekelders onlangs nog drie treffers tegen kampioenskandidaat Engelbert, hetgeen de Boys een punt opleverde. 

Van laatste plaats af 

Ook tegen Bareveld waren de Pekelders driemaal trefzeker. Goals van Leon Wolthuis, Willem Lammerts en Martin Schreuder bleken echter niet genoeg voor de winst te zijn. Bareveld stelde er dankzij Chris Bijl, Niels van der Laan en Jari Lamein eveneens drie goals tegenover en heeft zodoende nog altijd drie punten meer dan Pekelder Boys. De Boys zijn dankzij de remise wel van de laatste plaats af. Die is nu in handen van FVV, maar de verschillen onderin zijn klein. Donderdag staat er met Bareveld-FVV alweer een nieuwe degradatiekraker op de rol.

PJC

Aan kop van de ranglijst maakte PJC geen fout. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van Kwiek. De Pekelders kwamen nog wel op achterstand, maar na rust tekende Jur Bontjer voor de 1-1 en in de 65e minuut schoot Jeroen Jager een strafschop tegen de touwen voor de 2-1 winst.