Bijna alle de door SV Clias gewonnen medailles tijdens de voorwedstrijden. Foto: Hilda Koopmans
Bijna alle de door SV Clias gewonnen medailles tijdens de voorwedstrijden. Foto: Hilda Koopmans

SV Clias organiseert provinciale turnfinale

Sport

WILDERVANK - SV Clias uit Wildervank zal zaterdag, samen met de KNGU Regio Noord, tekenen voor de organisatie van de Provinciale Meerkampfinale in de eigen Wildervanckhal. Een dag later vinden er in Wildervank ook nog eens districtswedstrijden plaats.


Kers op de taart voor de organiserende vereniging is dat alle Clias-turnsters die mee hebben gedaan aan de voorwedstrijd zaterdag hun opwachting zullen maken in de finale.

Voor deze kampioenschappen levert de Koningklijke Nederlandse Gymnastiek Unie een drietal grote containers met daarin alle benodigde turntoestellen, zoals een verende vloer van 12 bij 12 meter, balken van 5 meter lang, 10 centimeter breed en 1,10 of 1,25 meter hoog, bruggen ongelijke liggers en het springtoestel de Pegasus met de bijbehorende verende plank of plankoline. Samen met heel veel landingsmatten zullen deze toestellen volgens een strakke planning in de Wildervanckhal worden opgebouwd.

Zowel op zaterdag als zondag zal het dan ook een drukke bedoening zijn in en rondom de Wildervanckhal. Zaterdag start de eerste wedstrijd om 08.00 uur. De verwachting is dat rond 19.30 uur alle provinciale kampioenen bekend zijn. De entree bedraagt die dag 2 euro. Zondag vindt er een districtswedstrijd plaats voor turnsters uit Friesland, Groningen en Drenthe. De eerste wedstrijd begint om 08.25 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De entree bedraagt die dag 3,50 euro.