Afbeelding

PJC geeft koppositie uit handen, maar promotie is nabij

Sport

NIEUWE PEKELA - Vierdeklasser PJC heeft zondagmiddag twee punten laten liggen tegen Heiligerlee. Daarmee zijn de Pekelders de koppositie kwijt, maar promotie kan PJC amper nog ontgaan.

In de vierde klasse van het zondagvoetbal promoveert dit seizoen namelijk niet alleen de kampioen, maar gaat ook de nummer twee rechtstreeks omhoog, dus zonder het spelen van een nacompetitie. 

Spannende titelstrijd 

De afgelopen weken lag de focus vooral op de titelstrijd, die in de vierde klasse C buitengewoon spannend is. Ondertussen hebben titelkandidaten PJC en Engelbert echter zo veel afstand genomen van de rest, dat beide ploegen afgelopen weekend promotie al konden veiligstellen. Engelbert slaagde daarin door te winnen van Gieterveen.

Voorsprong weggegeven 

PJC kon zondag tegen Heiligerlee de derde klasse al ruiken. De Pekelders gingen dankzij een rake strafschop van Jeroen Jager en een goal van Henk Blaauw met een 2-0 voorsprong aan de thee. Na rust kwam Heiligerlee echter sterk terug, sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur en stelde daarmee het promotiefeest van PJC uit. 

Als BNC donderdag niet wint van Gieterveen, kan de promotie alsnog gevierd worden. En anders heeft PJC zondag aan minimaal een punt tegen Wedde voldoende voor de stap naar de derde klasse. Overigens heeft PJC ook de titelkansen nog in eigen hand, want Engelbert en PJC treffen elkaar nog op 29 mei in Nieuwe Pekela.