Alle hens aan dek bij Wildervank, bij deze situatie tegen SJS waarin de 0-4 in de maak is. Foto: Bert Woltjes.
Alle hens aan dek bij Wildervank, bij deze situatie tegen SJS waarin de 0-4 in de maak is. Foto: Bert Woltjes. Bert Woltjes fotografie Veendam

Zaterdagvoetballers kunnen weer niet winnen

Sport

OOST-GRONINGEN - Voor de zaterdagvoetballers in deze regio viel er afgelopen weekend weinig te juichen. ZNC pakte een punt, de andere ploegen gingen stuk voor stuk onderuit.


Het ambitieuze Wildervank is nog niet opgewassen tegen de topploegen in de vierde klasse D. Vorige week was Borger met 5-0 te sterk en zaterdag werd in eigen huis verloren van SJS: 1-4. Wildervank probeerde het wel, maar kwam kwalitatief tekort om het SJS echt moeilijk te maken. Pas in de slotfase redde Martijn Jager de eer voor de thuisploeg. Door de tiende nederlaag van het seizoen is Wildervank nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. De Oost-Groningers staan vier punten voor op de nummer elf en hebben ook nog eens twee duels minder gespeeld. Woensdagavond haalt Wildervank in tegen titelkandidaat WVV.

Vijfde klasse

In de vijfde klasse leed Damacota zijn zesde nederlaag op rij. Goals van Martin Pinkster en Wylan Molema waren tegen BATO niet voldoende: de thuisploeg won met 3-2.
Meeden was niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Scheemda. De bezoekers kwamen vroeg op achterstand, maar Joey Kor trok de stand snel gelijk. Daarna hield Meeden lang stand, maar uiteindelijk trok Scheemda dikverdiend aan het langste eind. Het was alweer de achtste nederlaag van het seizoen voor Meeden.

Van alle zaterdagclubs heeft alleen ZNC meer duels gewonnen dan verloren. Daar kwam afgelopen weekend geen nieuwe driepunter bij: tegen VVS werd het 3-3. Dankzij twee treffers van Emiel Staal kwamen de Brouksters terug van een 2-0 achterstand, waarna Leroy Stegmeijer zelfs voor de 2-3 zorgde. VVS trok de stand daarna alsnog gelijk en hield ZNC zo van de tiende zege van het seizoen af.