De Oxygym Seniors.
De Oxygym Seniors.

Oxygym Seniors Noord-Nederlands kampioen

Sport

VEENDAM - Vier dansteams van Sportcentrum Oxygym hebben zaterdag meegedaan aan de finale van het Noord-Nederlands kampioenschap in Heerenveen. De Oxygym Seniors pakten de titel.

De Oxygym Seniors hebben met hun Storm-act alle drie de voorrondes gewonnen. Ook in de finale schitterde dit team: zij wonnen de finale op het hoogste niveau in de categorie Showdance 16 jaar en ouder.. Zij mogen zich nu Noord-Nederlands kampioen noemen. Dat is bijzonder knappe prestatie van deze acht meiden uit Veendam en omgeving. Het kampioensteam bestaat uit Kaytie Dreise, Carice Brouwer von Gonzenbach, Noa van der Laan, Michelle Schiphuis, Maura Boer, Romee Boer en de zusjes Floren en Lorijn Zuidema.

Tweede plek voor O.G. Crew

De jongste meiden van de O.G. Crew hebben het ook fantastisch gedaan. Hun act in de categorie Selectie 11 en 12 jaar oud werd beloond met de tweede plaats.

De Oxygym Teenz deden mee in de categorie Streetdance/hiphop 13 tot en met 15 jaar in het hoogste niveau demo. In een sterk deelnemersveld van maar liefst elf teams sleepten de Teens een keurige vijfde plaats in de wacht.

Hysteria

Aan het einde van de dag mochten de oudste meiden van het team Hysteria nog knallen in de categorie Streetdance/Hiphop 19 jaar en ouder in het hoogste niveau demo‘. Zij behaalden de achtste plaats. 

Trainsters Margriet van der Laan en Krista Lingbeek zijn erg trots op de behaalde resultaten.

De Oxygym Teenz en de Oxygym Seniors zijn nu in voorbereidingen op het Europees kampioenschap. Na het EK zullen alle teams van Oxygym nog deelnemen aan het NK van Soneo.