Afbeelding

PJC promoveert naar derde klasse

Sport

NIEUWE PEKELA - PJC is gepromoveerd naar de derde klasse. De Pekelders maken ook nog altijd kans op de titel.

Zonder zelf te spelen werd PJC donderdagavond kampioen. Doordat BNC met 7-5 van Gieterveen verloor, stond vast dat PJC in de top-twee van de vierde klasse C zou eindigen. En dat is dit seizoen voldoende voor directe promotie. De mannen uit Nieuwe Pekela keren zodoende terug naar de derde klasse, een niveau waarop PJC in het seizoen 2004/05 voor het laatst actief was.

Kampioen

Naast de promotie kan PJC ook nog altijd kampioen worden. De Pekelders staan op dit moment, met nog twee duels te gaan, een punt achter op koploper Engelbert. Zondag staat de kraker PJC-Engelbert op de rol. Bij een zege, kan PJC zich op de slotdag op bezoek bij Eext tot kampioen laten kronen. De laatste keer dat de Pekelders kampioen werden, was in 2017. Toen was PJC de beste in de vijfde klasse. 

Zege op Wedde

Om de titelkansen levend te houden, was het wel belangrijk dat PJC afgelopen weekend geen puntverlies zou lijden. Dat gebeurde ook niet. Op bezoek bij Wedde werd met 2-6 gewonnen. Voor rust waren Jeroen Jager en Tom van der Schuur trefzeker, na rust sloeg Jur Bontjer drie keer toe. Met een knal in de kruising bepaalde Bert Meijer de eindstand op 2-6.  Ook Engelbert maakte geen fout. Die ploeg won zondag met 5-2 van Farmsum. 

De kraker tegen Engelbert op het Burgemeester Boekhoven Sportpark in Nieuwe Pekela begint zondag om 14.00 uur.