De succesvolle THOR-zwemmers.
De succesvolle THOR-zwemmers.

THOR-zwemmers op dreef tijdens Regiofinales

Sport

WILDERVANK - Vijf leden van zwemvereniging THOR uit Wildervank hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Regiofinales voor minioren in Beilen
Aan de Regiofinales mochten de beste 24 zwemmers per afstand van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe meedoen.

Een finale is natuurlijk ontzettend spannend, maar Dominic Francis, Elize Schierbeek, Lana Keizer, Nathan Havinga en Nicole Buurmeijer lieten zich niet van hun stuk brengen. Persoonlijke records werden aan flarden gezwommen.

Onderwaterfase 

Waar dat niet gebeurde, waren er een heleboel dingen in de race die volgens de trainers supergoed gingen. Zo had Nicole Buurmeijer steeds een fantastische onderwaterfase, was de start van Dominic Francis explosief, maakte Lana Keizer indruk met haar snelle benen en hadden Elize Schierbeek en Nathan Havinga beiden mooie lange slagen, waar veel kracht achter zat.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van dit weekend was toch wel de 34,4 seconden die Nathan Havinga van zijn 200 meter vrije slag wist af te zwemmen. Lana Keizer wist met mooie eindtijden haar tijden op de 50 en 100 meter vrije slag dik te verbeteren en Nicole Buurmeijer deed dat op de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Elize Schierbeek zwom maar liefst 9.07 seconden sneller op de 200 meter wissel en op 100 schoolslag ging het ook veel harder dan haar persoonlijke record. 

Twee tweede plaatsen 

Dominic Francis deed haar na, want hij verbeterde zichzelf met maar liefst 7,7 seconden op de 100 meter schoolslag. Hij ging verder als een speer op de 50 meter vrije slag en 100 meter rugcrawl. Op beide afstanden werd hij tweede van de drie Noordelijke provincies.