De 14-jarige Sven Beertema.
De 14-jarige Sven Beertema.

Pekelder kickbokser pakt titels op World Open Championships

Sport

OUDE PEKELA - De 14-jarige Sven Beertema uit Oude Pekela heeft tijdens het in Duisburg gehouden World Open Martial Arts Championships uitstekend gepresteerd. Er werden twee titels veroverd.

De afgelopen maanden is vijf per week keihard getraind bij Kickboxing Groningen, Dave Jonkers Gym in Zuidlaren en bij Budocentrum Chikara in Winschoten. Daarnaast waren er extra trainingen gericht op conditie en kracht en is er extra gelet op voeding, gewicht en voldoende herstel. Alles om op deze kampioenschappen optimaal te kunnen presteren.

Beloning voor het keiharde trainen

Sven Beertema kwam tijdens de wedstrijd in Duisburg uit voor het team van Kickboxing Groningen. De Pekelder nam deel aan wedstrijden in twee categorieën: K1 Kickboxing en Light Boxing. In beide categorieën wist hij op overtuigende wijze zijn partijen te winnen en de titels te veroveren. Daarmee werd het keiharde trainen en de ijzersterke discipline beloond.

Trainers Gert Flik, Dave Jonkers en René Beertema zijn uitermate tevreden over de getalenteerde Pekelder kickbokser en verwachten nog veel meer van hem in de toekomst.