Wethouder Annemiek Hoesen flankeert het kampioensteam van ICONIC.
Wethouder Annemiek Hoesen flankeert het kampioensteam van ICONIC.

Streetdance- en hiphopteam ICONIC uit Zuidbroek gehuldigd

Sport

ZUIDBROEK - Het streetdance- en hiphopteam ICONIC van SVO Zuidbroek is woensdag in het zonnetje gezet door wethouder Annemiek Hoesen vanwege een bijzondere prestatie.

Het team wist op 12 juni namelijk de nationale titel in de wacht te slepen tijdens het Nederlands kampioenschap streetdance/hip-hop, showdance, jazz, modern en cheerdance. Het kampioensteam bestaat uit Demi Habing, Femke Mulder, Karlijn van der Veen, Yasmin Hodes, Eva Uil, Julia Twikkeler en Veerle Visscher en staat sinds een jaar onder leiding van Soraya Range.

Creativiteit

Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop. De bewegingen van streetdance moeten clean en strak zijn. Elke dansgroep heeft zijn eigen stijl en creativiteit, energie en uitstraling zijn belangrijke aspecten bij streetdance. ICONIC heeft dit seizoen al veel prijzen gewonnen en wist tijdens de Nederlandse kampioenschappen ook uit te blinken.

Trotse wethouder

Wethouder Annemiek Hoesen verraste de dansers van ICONIC woensdag tijdens hun training in gymzaal De Tandem in Zuidbroek. ,,Ik ben trots op deze jonge sporters uit onze gemeente. Het is mooi om te zien hoe ze zich volledig inzetten voor hun sport en vereniging en daarmee het Nederlands kampioenschap hebben weten te behalen. Plezier en sport gaan heel goed samen. laat ICONIC zien.”