Afbeelding

Clubkampioenschap THOR met snelle tijden, familie-estafette en bommetjes

Sport

WILDERVANK - In zwembad De Borghoorns in Annen hebben de zwemmers van THOR uit Wildervank het zaterdag tegen elkaar opgenomen tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Maar liefst 38 zwemmers kwamen tijdens het kampioenschap in actie. Op het programma stonden de 50 meter vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Degene die het minst ver van zijn of haar persoonlijke records af zwom, óf er zelfs onder zwom, werd de winnaar. Yke Spelde bleef slechts 3.71 seconden boven haar limiettijden en werd daarmee derde. Ilse Jongepier en Marjolie Spelde wisten zelfs onder de limiettijden uit te komen. Met -3.15 seconden behaalde Jongepier de tweede plaats en met een verbetering van maar liefst 11.07 seconden werd Spelde voor de vierde keer op rij clubkampioen.

Familie-estafette

Families namen het ook nog tegen elkaar op tijdens de familie-estafette. Negen families wisten een team van vier zwemmers op de been te brengen en streden tegen elkaar op de 4x25 meter vrije slag. De snelste vier gingen door naar de finale, waar de 4x25 meter wisselslag werd gezwommen. De familie Jongepier-Van Dijk wist deze finale te winnen, gevolgd door de familie Buurmeijer-Hiddingh en de familie Spelde-Fransens.

Zwemmer van het jaar

Aan het eind van het seizoen wordt ook altijd bekend gemaakt wie de zwemmer van het jaar is geworden. De zwemmer van het jaar is degene die zich gedurende het seizoen met de meeste seconden/minuten verbeterd heeft. Er waren nu maar liefst 23 zwemmers die voor deze prijs in aanmerking kwamen. Ook hier ging Marjolie Spelde er met de eerste prijs vandoor. Zij wist zich afgelopen seizoen met maar liefst 8 minuten en 2 seconden te verbeteren. Tweede werd Yke Spelde met een verbetering van 5 minuten en 47 seconden. Met een verbetering van 4 minuten en 40 seconden behaalde Ilse Jongepier hier de derde plaats.

Kampioenschap bommetje

Spectaculair slotstuk van de clubkampioenschappen was het kampioenschap bommetje. Dit werd nipt gewonnen door Sven Brongers. Kim Buurmeijer werd tweede en Ilse Jongepier en Jelmer Joosten eindigden samen op de derde plaats.