Afbeelding

Muntendam en PJC maken zich op voor vroege ‘bekerfinale’

Sport

OOST-GRONINGEN - Muntendam en PJC hebben hun eerste bekerwedstrijd in een zege omgezet. Zondag staan beide ploegen in Muntendam tegenover elkaar: de winnaar bekert zo goed als zeker verder.

Muntendam en PJC treffen elkaar dit seizoen niet alleen in de derde klasse C, maar ook in de bekercompetitie. Daarin begon Muntendam met een 3-1 zege in en tegen Heiligerlee. Na de openingstreffer van Michael Imminga trok de thuisploeg de stand via een rake vrije trap gelijk. Pas in het laatste kwartier wist Muntendam het verschil te maken en boekte dankzij goals van Dennis de Vries en Björn Puister een overwinning in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

PJC

PJC had geen kind aan Wedde. De gepromoveerde Pekelders wonnen met 6-1. Hans Nitters, Jeroen Jager (2x) en Tom van der Schuur waren voor rust trefzeker. Na het bakje thee schoof Van der Schuur de vijfde Pekelder treffer onder de Wedde-doelman door. Kort voor het laatste fluitsignaal krulde Jeroen Jager de zesde goal tegen de touwen.
Muntendam en PJC staan zondag om 14.00 uur tegenover elkaar in Muntendam. De winnaar van dat duel staat met anderhalve been in de knock-outfase van het bekertoernooi.