Wildervank op zoek naar een goal tegen RWF. Die viel pas vlak voor tijd. Foto: Bert Woltjes.
Wildervank op zoek naar een goal tegen RWF. Die viel pas vlak voor tijd. Foto: Bert Woltjes. Bert Woltjes fotografie Veendam

Veendam 1894 en Wildervank onderuit; sterke start Bareveld

Sport

OOST-GRONINGEN - Veendam 1894 en Wildervank zijn het seizoen begonnen met een nederlaag. Bareveld speelde gelijk tegen SPW.

Veendam 1894 hield aan haar entree in het zaterdagvoetbal geen punten over. In Assen was LTC met 2-1 te sterk voor de Veendammer tweedeklasser. Winston de Jonge gaat de geschiedenisboekjes in als de eerste doelpuntenmaker van het ‘nieuwe’ Veendam 1894. Zijn goal betekende de aansluitingstreffer en daar moest Veendam genoegen mee nemen. Zaterdag speelt Veendam zijn eerste thuiswedstrijd. Drenthina is dan de tegenstander. 

Geflatteerd

Zaterdag-vierdeklasser Wildervank ging in eigen huis fors onderuit tegen RWF: 1-6. Het was een geflatteerde nederlaag. De thuisploeg was in de openingsfase van de eerste en tweede helft de bovenliggende partij en gaf tussendoor de goals wel heel makkelijk weg. ,,Als je alleen naar de uitslag kijkt, zal je denken dat we weggespeeld zijn. Maar dat is zeker niet zo, al hebben we wel terecht verloren”, vertelt trainer Jos de Vrieze. Wildervank benutte pas in de absolute slotfase een van zijn kansen. Uit een scrimmage scoorde Paul Menting.

Bareveld

In de zondagse vierde klasse C kwam bareveld goed voor de dag tegen het uit de derde klasse gedegradeerde SPW: 1-1. Op aangeven van Michandro Mercera opende Arnold Schuitema al vroeg in het duel de score. In het restant van het duel kreeg Bareveld enkele riante kansen om de voorsprong te vergroten, maar die werden stuk voor stuk onbenut gelaten. Diep in de extra tijd viel alsnog de 1-1.