De in Oranje gestoken handbalsters van Aeolus waren in eigen huis veel te sterk voor Jahn II.

Handbalsters Aeolus openen competitie met forse zege: 32-14

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank zijn de competitie begonnen met een forse overwinning op het bezoekende Jahn ll uit Stadskanaal. Het werd 32-14.

In de aanvangsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar na een tussenstand van 3-3 lag het initiatief bij Aeolus. Meerdere keren schakelde de Wildervankster equipe uitstekend om van dekking naar aanval, waarbij de break outs ook succesvol werden afgerond. Dat leidde tot een 6-3 tussenstand. Veelvuldig werden bij Aeolus de cirklelloopsters gezocht en de opbouwlijn speelde met veel druk op de dekking van Jahn ll. Het leidde tot een 17-7 ruststand.

Defensieve taken

Die cijfers maken al duidelijk dat men bij de thuisploeg hun defensieve taken goed op orde had. Daarnaast had keepster Anne Pater aan Wildervankster zijde een aantal prima reddingen in huis.
Binnen tien minuten na rust liep Aeolus, aan de hand van Daniëlla Zuidema, Elsa Brouwer, Hedy Oostenbrink en Danique de Groot, met fraai uitgespeelde aanvallen snel uit naar een ruime marge van dertien treffers: 22-9. Daarmee was het wel gedaan met de aspiraties van het strijdende Jahn ll.

Compliment

Dat de bezoekers desondanks weigerden de handdoek te werpen en bleven knokken voor een beter resultaat is beslist een compliment waard. Door die instelling bleef het treffen tot aan het laatste fluitsignaal ook de moeite van het bekijken waard. Daarbij liet de mentaliteit van de Stadskanaalsters ook de doelpuntenmachine bij Aeolus wat haperen. De thuisploeg pakte met een gewijzigd aanvalsconcept de draad weer op en boekte zo een ruime zege.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 13, Elsa Brouwer 6, Hedy Oostenbrink 5, Danique de Groot 4, Kimberley van der Laan en Laura Hofstede 2.