Moment uit het duel tussen Veendam en Drenthina. Foto: Bert Woltjes.

Puntje voor Veendam 1894 en Wildervank, Noordster onderuit

OOST-GRONINGEN - Veendam en Wildervank hebben zaterdag het eerste puntje van het seizoen veroverd. Noordster ging een dag later ook in zijn tweede competitieduel onderuit.

Tweedeklasser Veendam begon bijzonder goed aan de thuiswedstrijd tegen Drenthina. Door een treffer van Winston de Jonge kwamen de geelzwarten al vroeg in het duel op voorsprong. Veendam hield vervolgens lang zicht op de eerste zege van het seizoen maar in de slotfase van het duel produceerde de ploeg uit Emmen alsnog de gelijkmaker. ,,Er viel wel meer te halen”, constateerde Veendam-trainer Anne Semplonius na afloop. Kansen op de 2-0, om daarmee de wedstrijd in het slot te gooien, waren echter niet aan zijn ploeg besteed.

Wildervank

Vierdeklasser Wildervank hield een punt over aan het treffen tegen FC Assen: 1-1. De thuisploeg opende al vroeg in het duel het scoren. ,,De eerste helft was voor FC Assen. zonder dat ze heel gevaarlijk werden. De tweede helft gingen wij wat hoger drukzetten en hebben een paar wissels doorgevoerd waardoor we er aanvallend meer aan te pas kwamen”, vertelt Wildervank-trainer Jos de Vrieze. Het betaalde zich uit in de gelijkmaker van Storm Boelens. Daar bleef het ook bij. De Vrieze kan er prima mee leven. ,,Een gelijkspel was wel het maximaal haalbare”, oordeelt hij.

Noordster ging weer met 4-0 onderuit. De Pekelder tweedeklasser moest ditmaal zijn meerdere erkennen in Annen. Noordster wacht zodoende niet alleen op het eerste punt, maar ook op de eerste treffers van het seizoen.