Afbeelding

Ongeslagen weekend voor derdeklassers

OOST-GRONINGEN – De derdeklassers Muntendam, ZNC en PJC hebben een goed weekend achter de rug.

Muntendam won in eigen huis met 4-2 van MOVV. Dankzij een rake strafschop van Pascal Oldenburger kwam Muntendam nog wel op voorsprong, maar al met al liet het spel van de thuisploeg in het eerste bedrijf te wensen over. MOVV profiteerde en leidde halverwege de dans: 1-2. Na rust stelde Muntendam orde op zaken. Michael Ploeger zorgde voor de snelle gelijkmaker en in het laatste kwartier bezorgden Patrick Vasse en Kevin Bijl (strafschop) Muntendam de zege. Door twee late gele kaarten van Dennis de Vries beëindigde de thuisploeg het duel wel met tien man.

ZNC

ZNC hield tegen Gieten de punten in Zuidbroek. Het werd 3-0. Harmen Hager tekende na een kwartier voor de openingstreffer, door attent de reageren bij een rebound. ZNC maakte het daarna onnodig spannend door na te laten de 2-0 te scoren. Gieten bleef in leven en rook enkele malen aan de gelijkmaker, maar kreeg in de slotfase van het duel alsnog de knock-out te verwerken. Joop Uuldriks (boogbal) en Patrick Johannes (vrije trap) stelden de Broukster driepunter veilig.

PJC

PJC pakte het eerste puntje van het seizoen. De promovendus speelde gelijk tegen Groninger Boys: 1-1. De Pekelders kwamen in het laatste gedeelte van de eerste helft op achterstand. Na rust tekende Harold Hut voor de gelijkmaker. Met een lange bal van achteruit werd het spel naar de rechterflank verplaatst, waar een van de Pekelders het leer vervolgens goed voortrok. Daar stond Hut klaar om van dichtbij raak te schieten.