Aeolus stuitte vaak op de defensie van HVA, maar ging er uiteindelijk wel met de zege vandoor.

Handbalsters Aeolus winnen in Annen van HVA: 12-16

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen. In Annen werd een taai HVA met 12-16 verslagen.

Hoogstaand was het duel aan beide kanten zeker niet. Beide ploegen hadden moeite een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie. Er werd met het mes tussen de tanden gestreden voor elke vierkante meter. Menig aanval strandde om die reden in schoonheid. Aanvankelijk ging het scoreverloop gelijk op en zo stond het in de 10e minuut 3-3. Maar halverwege die eerste helft wisten de Wildervanksters voor het eerst een miniem gaatje te slaan. Die voorsprong wisten de gasten tot de rust vast te houden: 8-10.

Knappe reddingen

Kort na de hervatting zag de Oost-Groninger formatie kans om weg te lopen naar 8-13. In die fase wist de Aeolus-defensie tien minuten lang HVA van het scoren af te houden. Dat het verschil niet groter werd, kwam door sterk optreden van de HVA-goalie. Deze wist met een aantal knappe reddingen haar ploeg in de wedstrijd te houden.

Agressieve dekking

Wat volgde was een duel dat zich kenmerkte door een geweldige wedstrijdmentaliteit aan beide zijden. Agressieve dekking, niet van wijken willen weten en alles geven voor een goed resultaat, waren in beide kampen aan de orde van de dag. Het publiek genoot volop van het tafereel dat zich voor hen ontvouwde. Wederom ging het treffen nu gelijk op, maar de gasten uit Wildervank lieten zich de opgebouwde voorsprong niet meer ontfutselen. Met een enorme krachtsinspanning, en op pure wilskracht, trok Aeolus het treffen uiteindelijk met 12-16 over de eindstreep.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 6, Elsa Brouwer 4, Laura Hofstede 3, Hedy Oostenbrink, Danique de Groot en Kimberley Smits 1.