Een moment uit het duel tussen Bareveld en Wedde. Foto: Bert Woltjes.

Bareveld en ZNC winnen; Muntendam en PJC onderuit

OOST-GRONINGEN - Vierdeklasser Bareveld heeft zondagmiddag afgerekend met Wedde. Een klasse hoger stapte alleen ZNC als winnaar van het veld.

Muntendam ging in Zeijen met 4-1 onderuit tegen gastheer SVZ. Via een rake penalty van Kevin Bijl kwam Muntendam nog wel vroeg op voorsprong. Muntendam speelde een prima eerste helft, maar kreeg op slag van rust wel twee tegentreffers om  de oren. In de slotfase van de tweede helft sloeg SVZ opnieuw tweemaal toe. Dat gebeurde in een fase waarin Muntendam de gelijkmaker probeerde te forceren.

PJC verloor in Vlagtwedde met 3-0 van Westerwolde. De Pekelders begonnen sterk aan het duel, maar kwamen niet verder dan een inzet op de lat. Daarna nam Westerwolde de regie over.

ZNC klopt MOVV

In de derde klasse C won ZNC wel. Bij MOVV stonden de Brouksters la na tien minuten met 0-2 voor, na een goal van Harmen Hager en een eigen treffer van MOVV. In de 30e minuut maakte Robin Oosting er ook nog 0-3 van en was het duel wel gespeeld. ZNC kreeg in het vervolg voldoende kansen op meer goals, maar die werden niet benut. Een kwartier voor tijd sloeg MOVV nog wel toe. Goalgetter Jordi Blaauw nam deze treffer voor zijn rekening.

Bareveld

Vierdeklasser Bareveld won in eigen huis met 2-0 van Wedde. Halverwege het eerste bedrijf werd de aanvalslust van de thuisploeg beloond middels een treffer van Yannick Viejou. Vier minuten na de openingsgoal was het wederom raak. Viejou nam het doel onder vuur en kopte uit de rebound raak. In het restant van de eerste helft liet Bareveld na de score verder uit de bouwen. Na rust gebeurde er niet veel meer en kwam de zege van Bareveld geen moment in gevaar.