Meeden had zaterdag zijn handen vol aan het in het geel gestoken SETA. Foto: Bert Woltjes
Meeden had zaterdag zijn handen vol aan het in het geel gestoken SETA. Foto: Bert Woltjes

Meeden fors onderuit; Pekelder Boys boekt eerste zege

Sport

OOST-GRONINGEN - In de zondag vijfde klasse D heeft Pekelder Boys zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Zaterdag-vijfdeklasser Meeden ging juist fors onderuit.

Het uit de vierde klasse gedegradeerde Pekelder Boys begon de competitie met twee thuiswedstrijden. Punten leverden de duels tegen GKC uit Gasselte en koploper SVBC uit Barger-Compascuum echter niet op. Zondag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Tegen De Treffer ’16 uit Tweede Exloërmond werd met 2-3 gewonnen. 

Kaartenregen

Halverwege de eerste helft opende Ben Wortelboer de score, maar in het laatste deel van de wedstrijd leek de zege de Pekelders alsnog door de vingers te glippen. Want na de 1-1 werd ook de 1-2 van Martin Schreuder teniet gedaan. Uiteindelijk was het Willem Lammerts die de bevrijdende 2-3 liet aantekenen. De Pekelders kregen de punten niet cadeau en moesten er hard voor werken, al was de kaartenregen waarmee dat gepaard ging wel overbodig: de dienstdoende arbiter trok soms wel heel makkelijk een prent.

Vroege voorsprong 

Meeden ging zaterdag op eigen veld onderuit tegen titelkandidaat SETA: 1-5. De thuisploeg kwam nog wel vroeg op voorsprong, dankzij een rake kopbal van Martijn Niemeijer. Sportclub Exloermond Tot Afdraai uit Musselkanaal trok daarna het laken naar zich toe, waardoor het halverwege al 1-2 stond. Na de snelle 1-3 na rust was het duel gespeeld. Remon Tanis maakte het eindsignaal nit mee: hij werd met twee keer geel weggestuurd. Competitiegenoot ZNC bleef tegen Wagenborger Boys steken op 1-1. Leroy Stegmeijer tekende voor de Broukster goal.