Afbeelding

Spectaculaire nederlaag Wildervank in Onstwedde; penalty doet Veendam 1894 de das om in Leek

VEENDAM/WILDERVANK - Wildervank heeft zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Gastheer Onstwedder Boys was met 4-3 te sterk. Veendam 1894 verloor in Leek van VEV ’67.

Wildervank begon nog wel goed aan het treffen, maar kansen op de openingstreffer waren niet besteed aan Ewout Wolf en Lourens Huizing. Uit een doeltreffende counter sloeg Onstwedder Boys wel toe en twee minuten later kreeg Wildervank ook de 2-0 om de oren.

Startblokken

Wildervank schoot na rust uit de startblokken. Lourens Huizing schoot vanaf de stip de aansluitingstreffer binnen en Marco Poot kopte even later de 2-2 tegen de touwen. Weer een paar minuten later werd het zelfs 2-3. Huizing was de gevierde man. Wildervank kon de verkregen voorsprong echter niet vasthouden. Uit een strafschop kwam Onstwedder Boys op 3-3. En hoewel beide ploegen goede kansen op de 4-3 kregen, werd die goal uiteindelijk gemaakt door Onstwedder Boys. In de allerlaatste minuut moest de defensie van Wildervank het antwoord schuldig blijven op een individuele actie van een van de boys uit Onstwedde.

‘Net niet goed genoeg’

Het tegen degradatie uit de tweede klasse strijdende Veendam 1894 leed wel een heel zure nederlaag tegen VEV ’67, eveneens een laagvlieger in de tweede klasse L. De Veenkolonialen gingen met 1-0 onderuit. ,,Over de hele linie was het op alle vlakken net niet goed genoeg”, oordeelt Veendam-trainer Anne Semplonius. ,,In de laatste minuut kregen we een strafschop tegen, wat ons een nederlaag opleverde.”