PJC (archieffoto) beleefde een zondag om snel te vergeten.

Derde klasse: Muntendam en ZNC gelijk, PJC fors onderuit

OOST-GRONINGEN - Muntendam en ZNC hebben zich zondag in de derde klasse C tevreden moeten stellen met een punt. Competitiegenoot PJC leed een forse nederlaag.

ZNC speelde in eigen huis gelijk tegen Westerwolde: 1-1. De strijdvaardige Brouksters kwamen halverwege het eerste bedrijf op vorsprong door een treffer van Dion Pater. Een minuut later kreeg ZNC de gelijkmaker al om de oren. Beide ploegen speelden na rust vol op de aanval, maar goals leverde dat niet meer op. Junior Vos raakte in de slotfase nog wel de paal.

Muntendam

Muntendam pakte een knap punt tegen koploper FC Lewenborg, dat daarmee voor het eerst dit seizoen punten moest inleveren. Muntendam begon zwak aan het treffen en stond na een kwartier al met 0-2 achter. Na de aansluitingstreffer van Patrick Vasse herstelden de Stadjers de marge van twee, maar op slag van rust tekende Kevin Bijl voor de 2-3. Uit een strafschop maakte Bijl er na rust zelfs 3-3 van. Vervolgens werd de 3-4 wel heel makkelijk weggegeven: de Muntendammer goalie schoot over de bal en Lewenborg profiteerde. Toch zou Muntendam niet met lege handen achterblijven: kort voor tijd wed een ingebrachte bal door een van de Stadjers achter zijn eigen goalie gewerkt: 4-4.

PJC

PJC beleefde een zondag om snel te vergeten. Engelbert was met 7-1 te sterk. Vorig seizoen maakten beiden ploegen nog de dienst uit in de vierde klasse, maar nu moesten de Pekelders duidelijk hun meerdere erkennen in de gastheren. De Pekelder treffer werd gemaakt door Tom van der Schuur.