Drukte voor het doel van Damacota, in het duel tegen BATO. Foto: Bert Woltjes.
Drukte voor het doel van Damacota, in het duel tegen BATO. Foto: Bert Woltjes.

Damacota verliest weer; ZNC en Meeden winnen wel

Sport

OOST-GRONINGEN - Vijfdeklasser Damacota heeft zaterdag ook zijn meerdere moeten erkennen in BATO. Competitiegenoten ZNC en Meeden wonnen wel.

Damacota kende met tien punten uit viel duels een bijzonder goede start van de competitie, die de Pekelders zelfs de koppositie in de vijfde klasse F bezorgde. Vorige week werd zoals gemeld verloren van VVS Oostwold en zaterdag was BATO met 2-3 te sterk voor de Pekelders. 

Snelle uitbraak

Damacota had het de eerste helft bijzonder lastig, maar de schade bleef beperkt tot één tegengoal. Na een klein uur viel de 0-2 alsnog. De beslissing was dat echter allerminst. Damacota ging steeds beter voetballen en de 1-2 van Nick Stuut was een terechte beloning. Uiteraard wilden de Pekelders meer. De jacht op de 2-2 was geopend, maar na een snelle uitbraak kreeg Damacota vlak voor tijd de 1-3 om de oren. De 2-3 van Alan Egilmez in de extra tijd viel te laat om alsnog een gelijkspel te kunnen afdwingen.

Meeden

Damacota is nu op de ranglijst gepasseerd door Meeden, dat zoals verwacht te sterk was voor Wagenborger Boys. De driepunter kwam alleen wel moeizaam tot stand. Meeden stond halverwege de eerste helft zelfs met 2-0 achter en pas in de slotfase trok Meeden de wedstrijd naar zich toe. De goals werden gemaakt door Jay van Weerden (2x), Joost Kamphuis en Sander Boog.

ZNC

ZNC won dankij een treffer van Ruben Meijster, uit een slim genomen hoekschop, met 0-1 van een beter Meedhuizen. Muntendam tenslotte verloor met 2-0 van Westerlee.