Afbeelding

Muntendam profiteert van off-day PJC; ZNC buigt voor koploper

Sport

OOST-GRONINGEN - Hekkensluiter PJC heeft een zondag beleefd om snel te vergeten. De Pekelders beleefden een ouderwetse off-day en werden door Muntendam op een stevige nederlaag getrakteerd. ZNC verloor van koploper FC Lewenborg.

Promovendus PJC wacht nog altijd op de eerste zege. Over het algemeen weten de Pekelders wel steeds goed partij te bieden, maar de beloning in de vorm van een driepunter komt maar niet. En die komt PJC ook niet aanwaaien. Er zal wel voor gewerkt moeten worden. Wat dat betreft hadden de Pekelders zondag nergens recht op. PJC zakte door de ondergrens en zag tegenstander Muntendam optimaal profiteren. De Muntendammers konden een goed resultaat ook wel gebruiken, want de ploeg was al vier competitiewedstrijden op rij zonder zege.

Schaapjes op het droge

Tegen PJC had Muntendam de schaapjes halverwege het duel al op het droge. Door treffers van Maikel Hut, Patrick Vasse en Kevin Bijl ging Muntendam met een riante 0-3 voorsprong aan de thee. Rond een uur spelen maakte Wouter Valeton er nog wel 1-3 van. Daarna was het echter Muntendam dat de klok sloeg. Het leverde nog drie treffers op. Patrick Vasse, Kevin Bijl en Luuk Wolthuis lieten zich feliciteren als doelpuntenmaker.

Twee rode kaarten 

PJC beëindigde het duel overigens met negen man. Kort voor de 1-3 werd Jeroen Jager met twee keer geel weggestuurd en in de slotfase kon ook Rik Roelfsema inrukken.

ZNC

ZNC ging zondag met duidelijke cijfers onderuit tegen koploper FC Lewenborg. De thuisploeg was met 4-0 te sterk. Dat was niet eens geflatteerd. Het was aan de Broukster doelman te danken dat de nederlaag niet nog hoger uitviel. Een rode kaart van een van de Stadjers veranderde niets aan het spelbeeld.