Afbeelding

DWZ op karakter langs Alteveer

ZUIDWENDING - Na een aantal moeizame weken heeft DWZ zondag een verdiende zege geboekt op Alteveer: 0-2. DWZ speelde een uur met een man minder.

DWZ begon wat rommelig aan de wedstrijd, met veel onnodig balverlies. ,,Na 10 minuten begonnen we beter in ons spel te komen”, zegt DWZ-trainer Jans Vazel. Het leverde een goede doelpoging op van Bilal Jeiari, die vanaf de linkerkant naar binnen kwam en de doelman van Alteveer aan het werk zette. Even later zag Ismail Abachrim zijn schot, na een goedlopende aanval, in de korte hoek geblokt worden door de keeper.

Rode kaart

Na een half uur leek het helemaal mis te gaan. Alteveer counterde richting het DWZ-doel waarop Bart Hofman zich genoodzaakt zag aan de noodrem te trekken. Het leverde hem een rode prent en Alteveer een strafschop op. De toegekende penalty werd echter gemist.

Beweeglijke spelers

In de rust veranderde DWZ van tactiek. Jans Vazel koos voor één spits, met daarachter twee beweeglijke spelers. Die moesten middels de lange bal aan het werk worden gezet. Bij balverlies plooide het tiental terug op de eigen helft. Deze strijdwijze pakte perfect uit. ,,De inzet en de beleving waren fantastisch”, glundert Vazel. ,,Altveer kon er combinerend niet doorheen komen en koos steeds maar weer voor de lange bal.”

Stiftje

DWZ bleef zodoende eenvoudig op de been en kreeg zelfs de grootste kansen op om voorsprong te komen. Bij de derde grote kans was het raak. ,,Na een goede pass van Bilal Jeiari was het Ismail Abachrim die de bal met buitenkant voet heerlijk over de keeper stifte”, vertelt Vazel. DWZ counterde zich vervolgens van kans naar kans. Abachrim had de grootste mogelijkheid, maar miste voor open doel.

Billenknijpen

Een kwartier voor tijd viel de 0-2 alsnog. Jeiari werd na een mooie actie neergelegd en Henry Hut schoot de toegekende penalty tegen de touwen. ,,In de laatste 15 minuten was het soms nog even billenknijpen, maar doelman Rik Lode hield zijn doel keurig schoon”, meldt Vazel.

‘Keihard gewerkt’

De oefenmeester was erg te spreken over de getoonde strijd en inzet en het goede voetbal van zijn ploeg. ,,We hebben keihard gewerkt en verdiend gewonnen! Ik ben dan ook zeer trots op mijn spelers. Hopelijk kunnen we dit goede gevoel doorzetten naar de volgende wedstrijden