Afbeelding

Noordster stunt met zege op koploper Valthermond

OUDE PEKELA - Tweedeklasser Noordster heeft zondagmiddag voor een grote stunt gezorgd door als nog puntloze hekkensluiter met 2-1 te winnen van koploper Valthermond.

Noordster beleefde een seizoensstart om snel te vergeten. De eerste vijf duels werden allemaal verloren en bovendien wisten de Pekelders geen enkele keer tot scoren te komen. De wedstrijd tegen Valthermond, getraind door oud-Noordster-keeper en -trainer Kenny Koning, was overigens pas de eerste van deze maand. Noordster speelde op 30 oktober zijn laatste competitiewedstrijd. Die pauze deed de Pekelders kennelijk goed. Noordster bleek namelijk goed mee te kunnen met koploper Valthermond. Noordster kreeg ook kansen, maar zoals wel vaker dit seizoen werden die niet benut.

Fout in de defensie

Een fout in de defensie van Valthermond stelde Robert Tieks na rust in staat de score te openen. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Noordster tot scoren kwam. Lang kon Tieks niet van deze goal genieten, want hij moest enkele minuten later geblesseerd het veld verlaten. Vlak daarna kreeg Noordster een volgende domper te verwerken. Na een hoekschop werkte een van de Pekelders de bal achter zijn eigen doelman.

Strafschop

Valthermond, dat geen al te beste wedstrijd speelde, meende even later recht te hebben op een strafschop.  Die kregen ze niet. Tien minuten voor tijd ging de bal aan de andere kant wel op de stip. Maartjen Koetje werd neergehaald en Rik Wubs schoot de toegekende penalty vol overtuiging tegen de touwen en zette Noordster andermaal op voorsprong. De Pekelders gooiden de boel vervolgens dicht en hielden knap stand.