De winnende biljarters met vanaf links Mans Schuur (derde) Jan Stoppels (eerste) en Arjan van der Kaap (tweede). Foto: Bert Woltjes.
De winnende biljarters met vanaf links Mans Schuur (derde) Jan Stoppels (eerste) en Arjan van der Kaap (tweede). Foto: Bert Woltjes.

Spannende biljartfinale in Het Raadhuis in Wildervank

Sport

WILDERVANK - In de biljartzaal van Het Raadhuis in Wildervank is afgelopen weekend de finale van het biljarten in de spelsoort Libre in de 4e klasse gespeeld. 

Aan de finale werd deelgenomen door zeven biljarters en één biljartster. De deelnemers kwamen uit het district Groningen/Drenthe. Vanaf de eerste ronde werd duidelijk dat het een sportieve strijd zou worden, waarbij de onderlinge verschillen steeds klein waren. 

Eerste dag

Na de eerste dag, waarop iedere deelnemer vier ronden had gespeeld was het Emiel Timmermans (BC Centrum) die de eerste plaats in nam. Hij werd op de voet gevolgd door Jan Stoppels (BC Havenstad) en Mans Schuur (Biljartschool). 

Drie ronden op zondag

In de drie ronden die op zondag werden gespeeld, toonde Stoppels zich de sterkste. Met twaalf punten en een moyenne van 122,349 procent over zeven partijen veroverde de inwoner van Delfzijl de eerste plaats. Emiel Timmermans, de leider na de eerste dag, kende een moeizame tweede dag en eindigde uiteindelijk niet eens op het podium. Het zilver ging namelijk naar Arjan van der Kaap (BC Ca-ré), die tien punten behaalde en een moyenne van 107,568. Als derde eindigde Mans Schuur met acht punten en een moyenne van 108,088. 

Zeer geslaagd

De organisatie van deze finale was in handen van de BC Central uit Wildervank, die dankzij de financiële steun van het Wildervank Fonds en de voortreffelijk verzorging en ondersteuning van Het Raadhuis kan terugzien op een zeer geslaagde finale.

!