Afbeelding

DWZ geeft de goals weg tegen WEO: 3-5

ZUIDWENDING – DWZ heeft niet kunnen voortborduren op de knappe zege op Alteveer. Zondag ging De Wieke Zuidwending namelijk met 3-5 onderuit tegen WEO. De goals werden wel heel makkelijk weggegeven.

,,De eerste helft speelden we onze slechtste 30 minuten van het seizoen”, zegt DWZ-trainer Jans Vazel. WEO was in die fase gretig, won veel duels en voetbalde wat makkelijker. DWZ speelde op het middenveld met de punt naar achteren in plaats van naar voren. Dit experiment mislukte volledig. De afstanden tussen de linies waren veel te groot en halverwege het eerste bedrijf keek DWZ dan ook al tegen een 0-2 achterstand aan.

Beter in de wedstrijd

,,Na een half uur voetballen kwamen we wat beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een grote kans voor Martin Muurman”, vertelt Vazel. Muurman schoot de bal van dichtbij echter tegen de lat. De aansluitingstreffer viel even later alsnog: Henry Hut benutte een strafschop. Op slag van rust werkte DWZ zich echter weer in de nesten. Na een volstrekt onnodige overtreding ging de bal op de stip en WEO bepaalde de ruststand op 1-3.

Punt naar voren

DWZ gooide de boel in de rust om en ging weer met de punt naar voren spelen, Het had meteen succes. De Wieke Zuidwending deelde vanaf de eerste minuut de lakens uit. Kansen op de 2-3 werden echter niet benut en na zeer zwak verdedigen maakte WEO er aan de andere kant 1-4 van.

Kans op kans

,,We moeten mannelijker worden, want zo de goals tegen krijgen is moeilijk voetballen’, foetert Vazel. Toch gaf DWZ zich niet gewonnen en zette WEO flink onder druk. Dit resulteerde in de 2-4 van Martin Muurman, die niet kort daarna de 3-4 liet aantekenen. Daarna kreeg DWZ kans op kans. Zo schoot Bilal Jeiari op de lat en ook andere grote mogelijkheden werden niet benut. In de blessuretijd bepaalde WEO de eindstand op 3-5.

Rug gerecht

,,Over de tweede helft was ik zeer te spreken’, zegt Vazel. ,,Ondanks de grote achterstand hebben we onze rug toch gerecht. We moeten alleen proberen om toch de goals niet zo makkelijk weg te gaan geven en mannelijker de duels aangaan.”