Afbeelding

Derde klasse: Muntendam wint, ZNC en PJC onderuit

OOST-GRONINGEN - In de derde klasse C heeft Muntendam zondag met 3-0 gewonnen van LEO uit Loon. Competitiegenoten ZNC en PJC gingen onderuit.

Muntendam was tegen LEO heer en meester. Michael Ploeger maakte er al na vier minuten 1-0 van en vervolgens stapelde de thuisploeg kans op kans, waarbij onder andere het houtwerk werd getest. Pas tien minuten voor tijd viel de meer dan verdiende 2-0. Patrick Vasse tekende voor deze treffer en zag Maikel Hut de eindstand even later op 3-0 bepalen.

ZNC & PJC

ZNC verloor met 2-0 van de bijzonder goed presterende promovendus Engelbert. De treffers vielen halverwege de eerste en halverwege het tweede bedrijf. Op de nederlaag viel niets af te dingen. Ook PJC beleefde een zondag om snel te vergeten. De Pekelders gingen in eigen huis met maar liefst 5-1 onderuit tegen Actief, dit seizoen toch ook geen hoogvlieger in de derde klasse. Gert Nieboer zette PJC nog wel op voorsprong, maar die treffer bleek aan het einde van de rit niet veel waard.