Afbeelding

Veendam onderuit in Oosterwolde

Sport

VEENDAM - Na het gelijkspel tegen Bedum en de overwinning op Be Quick 1887, is Veendam 1894 zaterdag weer eens onderuit gegaan. In Friesland was SV Oosterwolde met 4-1 te sterk.

Halverwege de eerste helft stonden de Veendammers al met 2-0 achter. Veendam ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer en kort voor het rustsignaal hadden de bezoekers de 2-1 te pakken. Een ongelukkige actie in de verdediging van de Friezen werd afgestraft door Dinand de Jonge.

Meer risico

Na rust deed Veendam niets voor Oosterwolde onder. Naarmate het tweede bedrijf vorderde, gingen de Veendammers uiteraard wel meer risico nemen omdat er nog minimaal eenmaal gescoord moest worden. Dat lukte Veendam echter niet. Tien minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak toen de bal na een overtreding op een van de Friezen op de stip ging en de toegekende penalty werd benut. Het werd even later ook nog 4-1, maar die goal had louter statistische waarde.