Het publiek kreeg vele goals te zien tijdens de derby tussen ZNC  en Muntendam.
Het publiek kreeg vele goals te zien tijdens de derby tussen ZNC en Muntendam.

Muntendam rekent in vermakelijke derby af met ZNC

ZUIDBROEK - De burenruzie tussen ZNC en Muntendam is zondag gewonnen door Muntendam. In een zeer vermakelijke wedstrijden scoorden beide ploegen er op los: 4-5.

Het publiek hoefde niet lang te wachten op de eerste treffer. Al in de zesde minuut opende Dion Pater de score en zette ZNC daarmee op voorsprong. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Michael Ploeger kopte de 1-1 tegen de touwen. Halverwege het eerste bedrijf maakte Maikel Hut er nog nog 1-2 van.

Strafschop

Kort na rust ging de bal op de stip nadat een van de spelers van Muntendam tegen het gras was gewerkt. De toegekende strafschop werd benut door Kevin Bijl: 1-3. De voorsprong was terecht, maar toch werd het even later weer spannend toen ZNC via Harmen Hager op 2-3 kwam. Maikel Hut kopte vervolgens de 2-4 binnen en dus kon ZNC opnieuw beginnen.

Veerkracht

Met de veerkracht van de Bouksters was niets mis, want ZNC kwam inderdaad opnieuw dichterbij. Patrick Johannes maakte er een kwartier voor tijd namelijk 3-4 van. De jacht op de gelijkmaker kwam niet van de grond, want Muntendam kwam razendsnel met een antwoord. Na een schot op de paal was het Bjorn Puister die er als de kippen bij was om de 3-5 te maken. Nog gaf ZNC zich niet gewonnen. Jordy Brust maakte er in de 82e minuut 4-5 van, maar verder liet Muntendam het niet komen.