Een moment uit het duel tussen Damacota en Wagenborger Boys. Foto: Damacota/Facebook.

Damacota en Meeden boeken zege

OOST-GRONINGEN - De vijfdeklassers Damacota en Meeden hebben zaterdag allebei hun zesde zege van het seizoen geboekt.

Het Pekelder Damacota was in eigen huis zoals verwacht te sterk voor Wagenborger Boys: 3-0. Al na twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Martin Pinkster zorgde voor de 1-0. Daar bleef het vervolgens in de eerste helft ook meteen bij. Pas in de slotfase wist het strijdvaardige Damacota de voorsprong te vergroten. Aaron Meijerhof scoorde uit een vrije trap, waarbij de Wagenborger goalie er niet goed uit zag. Wagenborger Boys probeerde vervolgens wat te forceren, maar het was Damacota dat van de geboden ruimte profiteerde en via Alan Egilmez op 3-1 kwam.

Magere zege Meeden

Meeden boekte een magere, maar verdiende zege op hekkensluiter Oldambtster Boys. Waar velen een grote overwinning hadden verwacht, bleef het bij 1-2. Aanvankelijk lag Meeden wel op koers voor een grote zege. Dankzij treffers van Mark Slim (schuiver in de verre hoek) en Jay van Weerden (kopbal) stond het halverwege het eerste bedrijf al 2-0, maar vaker scoren lukte Meeden niet. Zo spatte een snoeiharde kopbal bijvoorbeeld op de lat uiteen.

Aansluitingstreffer

Na de rust kwamen de gastheren sterk voor de dag en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer, met een kopbal tot stand gebracht door Dennis Burema. In het vervolg van de tweede helft ontsnapte Meeden aan de 2-2. Zo werd met een gevaarlijk indraaiende hoekschop gevaar gesticht in de defensie van de gasten en die moesten tot twee maal toe op de doellijn redding brengen. Meeden kwam zodoende met de schrik vrij.