Aeolus uit Wildervank ziet een spaarzame aanval van de Cirkeltijgers op zich af komen.

Handbalsters Aeolus winnen ook van Cirkeltijgers

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben ook de uitwedstrijd tegen de Cirkeltijgers uit Groningen gewonnen. De koploper was veel te sterk voor de laagvlieger: 13-35.

Ondanks het kwaliteitsverschil zagen beide opponenten echter wel kans om van dit treffen een leuk schouwspel te maken. Cirkeltijgers ging voor het maximaal haalbare en bij Aeolus probeerde men de vooraf gemaakte afspraken om te zetten in een klinkend resultaat. En dat laatste ging de ploeg uit Wildervank makkelijk af.

Snelle omschakelingen

Met snelle omschakelingen vanuit balbezit en een goed functionerende dekking was het treffen halverwege de eerste helft al beslist. Aeolus incasseerde tot de 20e minuut slechts 3 doelpunten en was op offensief gebied op dat moment al vijftien keer succesvol geweest. Kimberley van der Laan werd aan de cirkel meerdere keren prima in stelling gebracht door de opbouwlijn en wist die mogelijkheden ook te verzilveren. Zodoende stonden de Wildervanksters bij het rustsignaal al op een comfortabele 5-18 voorsprong.

Even gas bij

Cirkeltijgers probeerde het na rust wel en liet ook hier en daar prima spel zien, maar was niet bij machte om de gasten het vuur wat nader aan de schenen te leggen. De Wildervankster formatie gaf in het slotgedeelte aan de hand van het kwartet Daniëlla Zuidema, Hedy Oostenbrink, Elsa Brouwer en Laura Hofstede nog even gas bij. Dat bleef op het scorebord niet onopgemerkt want in die laatste 10 minuten scoorde de koploper uit Wildervank acht keer. Met een eindstand van 13-35 hield Aeolus de ongeslagen status in stand.

Voorsprong van 7 punten

Aeolus start de returns in januari met het maximale puntental van 20 uit tien wedstrijden. In die returns verdedigt de ploeg van trainer/coach René Zuidema en teambegeleider Eddy van der Laan een voorsprong van 7 punten op de eerste achtervolgers.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 14, Hedy Oostenbrink 6, Elsa Brouwer 5, Kimberley van der Laan en Laura Hofstede 4 en Chantal Kampijon 2.