Afbeelding

Veendam 1894 Onder 17 kampioen

VEENDAM - De Onder 17 van Veendam 1894 is zaterdag kampioen geworden in de hoofdklasse.

De Veendammers moesten met minimaal 7-0 van Drenthina winnen om Stadskanaal op doelsaldo te verschalken. Dat leek een onmogelijke opdracht. Want hoewel de ploeg uit Emmen geen hoogvlieger is in deze competitie, werd er eigenlijk nooit dik verloren. Tegen Stadskanaal bijvoorbeeld werd het slechts 2-1.

5-0 bij de rust

Veendam kwam na tien minuten op voorsprong en toen even later ook de 2-0 en 3-0 vielen, gingen de spelers daadwerkelijk geloven in de titel. Bij rust stond het al 5-0 en had Veendam dus nog slechts twee treffers nodig. De geelzwarten begonnen sterk aan de tweede helft, kwamen snel op 7-0 en gingen vervolgens vol door. Het resulteerde in een klinkende 10-0 overwinning. Daarmee werd veendam kampioen in de hoofdklasse en werd promotie naar de divisie behaald.