De recreatieve wedstrijdgroep van SV Clias. Foto: Hilda Koopmans, Pixel Us.
De recreatieve wedstrijdgroep van SV Clias. Foto: Hilda Koopmans, Pixel Us.

Succesvol debuut voor recreatieve turnsters SV Clias

Sport

WILDERVANK - De recreatieve wedstrijdgroep van SV Clias uit Wildervank heeft zaterdag haar wedstrijddebuut gemaakt in Uithuizen.

Niet eerder was het mogelijk om bij de vereniging deel te nemen aan wedstrijden op het recreatieve niveau 6 en 7. Met alle 18 turnsters van de recreatieve turngroep vertrok trainster Jessie Kraan, geholpen door assistenten, naar Uithuizen voor een drietal teamwedstrijden. 

Bronzen medaille 

In de eerste wedstrijd deed één team van Clias mee. Turnsters Laura Bos, Melissa Godlieb, Fenna de Jonge, Giullietta Tuntelder, Larochette Steenbergen en Elynn van der Noord kwamen uit in niveau 6. Ze begonnen hun wedstrijd met het toestel vloer. Hier wisten ze het tweede, vijfde en zesde cijfer te behalen. Sprong leverde het vierde, zevende en negende cijfer op. Op brug legden ze beslag op het vierde, zevende en negende cijfer. Op balk wisten ze het tiende, elfde en veertiende cijfer te behalen. Voor ieder toestel werden de scores van de beste drie turnsters opgeteld en dit bleek voor dit team genoeg voor een bronzen medaille.

Teamgoud

In de derde wedstrijdronde deden beide teams van niveau 7 mee. In baan 1 werd het team gevormd door Danique Wagenvoorde, Sophie Glas, Lyenne de Vries, Denise Struik, Norah Woldhuis en Marith Haaijer. Bij sprong legden ze beslag op het tweede, vijfde en zevende cijfer. Brug was goed voor het eerste, tweede en derde cijfer. De balk bracht het vijfde, zesde en elfde cijfer op. Op vloer wisten ze het eerste, tweede en vierde cijfer te bemachtigen. De scores waren samen goed voor het teamgoud, met een verschil van liefst 1,05 punt op de tweede plaats.

Een, twee en drie op de balk 

In baan 2 kwamen Meike Hietkamp, Djimayra Candan, Karlijn de Boer, Rishaya Girdhari, Tess Heeringa, Lyenne de Vries en Julia Posthuma in actie. Sprong leverde hen het elfde, vijftiende en zeventiende cijfer op. Brug werd beloond met een vijfde, elfde en achttiende cijfer. Dit team deed goede zaken op de evenwichtsbalk waar ze een eerste, tweede en derde cijfer wisten te behalen. Tot slot leverde vloer een elfde, twaalfde en veertiende op. De behaalde resultaten waren goed voor een fraaie bronzen medaille.