Alicia Wiebrands, Silke Timmer, Marit Deekens en Isabel Eleveld. Foto: Hilda Koopmans.
Alicia Wiebrands, Silke Timmer, Marit Deekens en Isabel Eleveld. Foto: Hilda Koopmans.

Selectieturnsters SV Clias pakken goud

Sport

WILDERVANK - De selectieturnsters Marit Deekens, Isabel Eleveld, Silke Timmer en Alicia Wiebrands van SV Clias uit Wildervank hebben onlangs uitstekend gepresteerd tijdens turnwedstrijden in Uithuizen.

Voor de turnsters uitkomende in Supplement G in de leeftijdscategorie jeugd stond zowel een individuele als een teamwedstrijd op het programma. Samen met Yvon Schipper van MSK Gym en Marlou van Otterloo van turnvereniging FGV vormden de vier turnsters van Clias voor deze wedstrijd één team.

Artistieke vloeroefening

Marit Deekens wist door overtuigend te turnen een mooie artistieke vloeroefening neer te zetten. Dit leverde haar op dit onderdeel het eerste cijfer op. Met het toestel balk was ze deze wedstrijd geen vrienden, met drie vallen als gevolg. Silke Timmer lukte het om slechts eenmaal onvrijwillig de balk te hoeven verlaten. Voor het onderdeel sprong had ze haar springbenen weer meegenomen en behaalde hiervoor het zevende cijfer. Op sprong behaalde Alicia Wiebrands het eerste cijfer. Isabel Eleveld deed dit op de evenwichtsbalk.

Tweemaal goud

Deze individuele cijfers zorgden er voor dat het team beslag legde op de gouden medaille. Het verschil met de nummer twee was maar liefst 3,5 punten. In de individuele wedstrijd kreeg Alicia Wiebrands nogmaals het goud omgehangen. Isabel Eleveld werd tweede.
Met deze scores hebben de turnsters goed zaken gedaan om door te mogen stromen naar de Meerkampfinale (op 13 mei in Stadskanaal) en de toestelfinales (op 3 juni in Groningen).