Wildervank ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen SVBO. Foto: Bert Woltjes. Bert Woltjes

Knap punt voor Veendam 1894; Wildervank in eigen huis onderuit

OOST-GRONINGEN - Veendam 1894 heeft een punt overgehouden aan het duel tegen het bovenin meedraaiende Marum. Wildervank verloor op eigen veld van SVBO.

Zoals verwacht mocht worden, had Marum op eigen veld een overwicht tegen de Veendammers. De Veenkolonialen weerden zich echter kranig, tot tevredenheid van trainer Anne Semplonius.

Uitbraken

,,Marum kreeg wat meer kansen, maar aan de andere kant hebben we als team erg hard gewerkt en ook nog wel een paar uitbraken met de kans op de overwinning gehad.” Die uitbraken leverden echter geen treffers op, net zoals Marum niet tot scoren kwam. Veendam veroverde zo een kostbaar puntje in de strijd om lijfsbehoud. ,,Ik ben dan ook niet ontevreden”, zegt de Veendam-trainer.

Bovenliggende partij

In de vierde klasse D had Wildervank de kans om echt aan te haken bij de bovenste ploegen, maar van het hoger geplaatste SVBO werd verloren. Op eigen veld gingen de Oost-Groningers met 1-2 onderuit. Wildervank begon nog wel goed aan het treffen, zag uiteraard ook trainer Jos de Vrieze. ,,In de eerste vijftien minuten waren wij de bovenliggende partij. We kwamen uit een strafschop dan ook met 1-0 voor,” De penalty werd benut door Lourens Huizing.

‘Gelijkspel was terecht geweest’

Doordat een fout aan de kant van Wildervank door de bezoekers werd afgestraft, stond het ondanks de sterke start van Wildervank halverwege toch 1-1. ,,Na rust kwamen ze op 1-2. Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel zeker wel terecht geweest”, meent De Vrieze.

Wildervank neemt het zaterdag op tegen nummer twee RWF uit Frieschepalen. Veendam 1894 ontvangt die dag LTC uit Assen, de nummer negen van de tweede klasse L.