Afbeelding

Eerste puntverlies voor handbalsters Aeolus

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben zondag in Winschoten gelijk gespeeld tegen het op de zevende plek staande Blue Stars: 14-14. Na twaalf zeges op rij leed Aeolus voor het eerst dit seizoen puntverlies.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat beide formaties bereid waren om heel diep te gaan in deze handbalderby. Aeolus had moeite om de ruimtes te vinden en keek halverwege tegen een achterstand aan: 8-7. De bezoekers vonden paal en lat op hun pad en werden geconfronteerd met een uitstekend optreden van Blue Stars-keepster Sanne Kroeze. In het doel van Aeolus liet ook keepster Anne Pater zich met een aantal knappe reflexen niet onbetuigd.

Statisch

De Wildervankster formatie oogde aanvallend statisch en in defensief opzicht werden de ruimtes af en toe te groot. Het spelbeeld veranderde tot de 40e minuut amper. De thuisploeg kwam op een 10-8 voorsprong en dat deed Aeolus omschakelen naar een gewijzigd aanvalsconcept. Blue Stars was zoekende naar het juiste antwoord en de ploeg uit Wildervank profiteerde van de onrust in de Winschoter defensie door een 10-8 achterstand om te buigen naar een 11-14 voorsprong.

Enerverende derb

Die marge bleek echter niet voldoende. Er ontspon zich een enerverende derby waarbij de emoties aan beide kanten (en op de tribune) regelmatig hoog opliepen. Blue Stars kroop, gesteund door de fanatieke aanhang, in de slotminuten toch weer dichterbij. Aeolus zag een fraai opgezette aanval niet verzilverd worden (de bal teisterde het aluminium), incasseerde kort daarop nog een tijdstraf en de thuisploeg kwam in de laatste tien seconden in overtal alsnog langszij.

Kruitdampen

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, en de rust weer op de Winschoter sportvloer was neergedaald, gaf het scorebord een eindstand weer van 14-14. En dat was, gezien het spelbeeld over twee keer dertig minuten, misschien wel de meest logische uitslag.

* Scores Aeolus: Daniëlla Zuidema 10, Elsa Brouwer, Hedy Oostenbrink, Chantal Kampijon en Kimberley van der Laan 1.