Damacota bracht Westerlee ten val: 5-1. Foto: Damacota/Facebook.
Damacota bracht Westerlee ten val: 5-1. Foto: Damacota/Facebook.

Meeden klopt concurrent, Damacota haalt uit en Muntendam verliest

Sport

OOST-GRONINGEN - In de strijd om de vierde plek in de vijfde klasse F heeft Meeden zaterdag een belangrijke zege geboekt op BATO. Damacota won eveneens, terwijl Muntendam ten onder ging.

Meeden begon slecht aan het treffen tegen BATO. De bezoekers stonden na vijf minuten al met 2-0 achter. Vervolgens lag het duel vanwege een ernstige knieblessure van de keeper van de Winschoters lange tijd stil. De goalie raakte geblesseerd toen hij het leer wilde wegtrappen en moest lang wachten op een ambulance. 

Hervatting

Meteen na de hervatting maakte Sjoerd van der Veen er 2-1 van, maar het was lang wachten op de gelijkmaker. Pas halverwege de tweede helft, BATO speelde vanwege een rode kaart inmiddels met een man minder, tekende Jay van Weerden voor de 2-2. Koen van der Laan zette Meeden daarna op voorsprong en vervolgens waren ook Mark Slim en Ruben Bruurs nog trefzeker. BATO staat nu vijf punten achter op Meeden.

Damacota

Damacota geeft twee punten toe op de witzwarten. Zaterdag haalden de Pekelders uit tegen Westerlee: 5-1. Aaron Meijerhof was met drie goals de grote man. De andere Pekelder treffers werden gemaakt door Wylan Molema en Ricardo Vonk. ,,Ik was erg tevreden over de hoeveelheid kansen die we hebben weten te creëren”, meldt trainer Kor Schreuder. ,,Als we scherper en nauwkeuriger waren geweest, was de score zelfs nog hoger geweest.”

Muntendam

Competitiegenoot Muntendam had weinig reden tot juichen. De laagvlieger ging voor de tiende keer dit seizoen onderuit. Koploper Scheemda was met 0-5 te sterk.