Afbeelding

Nederlands kampioenen bij Judo 53 graden Noord

Sport

OOST-GRONINGEN - Quinten van der Veen en Lars van Oostrum van de Oost-Groninger judovereniging Judo 53 graden Noord zijn Nederlands kampioen geworden.

Zij pakten de nationale titel op het in Dordrecht gehouden Nederlands kampioenschap tot 21 jaar. Na een goede voorbereiding lieten de noordelijke judoka’s zien dat ze in vorm waren.

Gouden plakken

In de klasse -73 kilogram behaalde Quinten van der Veen het goud. In een categorie met 36 deelnemers wist hij al zijn wedstrijden met volle punten te beslissen. Clubgenoot Lars van Oostrum werd eveneens Nederlands kampioen. In de klasse -90 kilo wist hij na zijn tweede plaats van vorig jaar nu de titel voor zich op te eisen.

Tweede plaatsen

Naast de Nederlandse titels waren er nog hele fraaie tweede plaatsen voor Milou Hendriks, Silvan Bulthuis, Thijs Hensens en Isa Boersma.
Met klasseringen bij de beste vijf van Nederland van Willem Vrieling en Berber Ludema en klasseringen bij de beste zeven van het land van Dave Haagsma en Elise Rustige kan men bij de Oost-Groninger judovereniging rustig spreken van een zeer succesvol NK.