Wildervank-trainer Jos de Vrieze. Foto: vv Wildervank.

Wildervank laat in en tegen Mussel punten liggen

WILDERVANK - De voor Wildervank traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Mussel heeft de vierdeklasser zaterdag opnieuw puntverlies opgeleverd. Het duel eindigde in 2-2.

Van de vorige zes wedstrijden die Wildervank in en tegen Mussel speelde, won het er slechts eentje. Dat was in het seizoen 2019/20: 0-5. De voorbije twee seizoenen ging Wildervank steeds onderuit. Ook in eigen huis heeft Wildervank doorgaans grote moeite met Mussel.
,,We hebben het de afgelopen jaren inderdaad altijd lastig tegen Mussel”, zegt Wildervank-trainer Jos de Vrieze. ,,Maar dit keer hebben we twee punten verloren.”

Snelle 0-1

Wildervank kwam snel op voorsprong door een treffer van Lourens Huizing. ,,Hierna kregen we verschillende kansen op de 0-2 en 0-3, maar deze maakten we niet. Je weet dan dat het de tweede helft lastig gaat worden”, aldus De Vrieze. De grootste kans in die fase was voor Lourens Huizing. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen, maar miste de toegekende strafschop.

Te gretig verdedigen

,,Door onhandig en te gretig verdedigen van onze kant kreeg ook Mussel een strafschop. Hierdoor kwamen ze op 1-1”, vertelt De Vrieze. Door een verdedigingsfout kwam de thuisploeg zelfs op 2-1. ,,In de blessuretijd kregen wij weer een strafschop en kwamen via Marc Nijland op 2-2”, aldus De Vrieze. Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. De ploeg leed immers duur puntverlies in de strijd om nacompetitievoetbal.