Afbeelding

Kansloze middag voor Veendam in Dokkum

VEENDAM - Tweedeklasser Veendam 1894 heeft zaterdag een kansloze nederlaag geleden tegen Be Quick Dokkum. De thuisspelende Friezen waren met 4-0 te sterk.

Een slordig spelend Veendam hield Be Quick een half uur lang op 0-0, al was dat met meer geluk dan wijsheid. Na ruim 30 minuten te hebben gespeeld, opende Be Quick-aanvoerder Rudmer Loonstra de score. Vlak voor rust kopte hij ook de 2-0 tegen de touwen en daarmee was het duel wel gespeeld.

Volley van Robin Mik

Veendam had in oktober nog met 3-0 van deze Friese formatie gewonnen, maar kwam nu schromelijk tekort. De vechtlust ontbrak en persoonlijke duels gingen verloren. Na de 2-0 was bovendien het geloof in een goed resultaat als sneeuw voor de zon verdwenen. Aanvallend kon Veendam dan ook weinig uitrichten, al was Robin Mik met een volley nog wel dicht bij een treffer. De goals vielen echter aan de andere kant. William Bakker en Gert Jan Koopmans bepaalden de eindstand op 4-0. Voor Veendam was het een wedstrijd om snel te vergeten.