Een veel feller Damacota won verdiend van VVS. Foto: Bert Woltjes.

Knappe overwinning Damacota; Meeden haalt uit tegen Westerlee

OOST-GRONINGEN - Vijfdeklasser Damacota heeft een knappe zege geboekt op VVS Oostwold, de nummer drie van de ranglijst. Meeden won ruim van Westerlee.

Damacota had al sinds 18 februari geen competitiewedstrijd meer gespeeld, maar roestig waren de Pekelders bepaald niet. Het veel feller spelende Damacota boekte namelijk een zeer verdienstelijke zege op VVS Oostwold: 3-1. ,,We hebben verdiend gewonnen. We waren scherper in de duels en wisten meer kansen te creëren”, zegt Damacota-trainer Kor Schreuder.

‘Erg content’

Gaatze Postma opende de score voor Damacota, dat vervolgens niet in de war raakte van de gelijkmaker van Thijs Boer. Want na de rust waren het Alan Egilmez en Justin Hamminga die de zege voor de Pekelders veilig stelden. Damacota staat nu drie punten achter op de derde plaats en twee op nummer vier Meeden en blijft volop meestrijden om nacompetitievoetbal. ,,Daar ben ik natuurlijk erg content mee. Maar we krijgen zaterdag met BATO weer een lastige tegenstander”, aldus Schreuder.

Meeden

Nummer vier Meeden boekte een eenvoudige zege op Westerlee: 0-6. Dennis Nagel was met maar liefst vijf goals de grote man. Vanaf de stip tekende hij na elf minuten voor de 0-1 en tien minuten later nam hij ook de 0-2 voor zijn rekening. Kort na rust kopte hij de 0-3 tegen de touwen. na de 0-4 van Mark Slim scoorde Nagel nog tweemaal.

Competitiegenoot Muntendam verloor met 4-3 van Oldambtster Boys. Maik Winter zette Muntendam nog wel op voorsprong. Op een stand van 4-1 deden Quincy Gall en Henry Hut nog wat terug.