Een aantal van de succesvolle judoka's van Judo 53 graden Noord.
Een aantal van de succesvolle judoka's van Judo 53 graden Noord.

Successen voor Judo 53 graden Noord

Sport

OOST-GRONINGEN - De judoka’s van het Oost-Groninger Judo 53 graden Noord hebben afgelopen weekend wederom goed gepresteerd.

Een grote groep kwam in actie op het lentetoernooi in Beilen en wist daar maar liefst 20 prijzen te behalen. Gouden medailles waren er voor Vajen Scholtens, Rik de Vries, Sep Spijkers, Luna Tillema, Sven Ruzius, Joep Dekker, Bram van der Luit en Jonathan al Rais.

Meetmoment

Daarnaast wist Isa Boersma de derde plaats te behalen op een meetmoment in het Duitse Blad Bankenburg en hetzelfde deed Lars van Oostrum in Bremen. Clubgenoot Silvan Bulthuis wist zelfs het goud te behalen tijdens dit zeer sterk bezette toernooi.

European Cups

Onlangs werden judoka’s van Judo 53 graden Noord door de judobond geselecteerd om deel te nemen aan de European Cups. Elise Rustige reisde af naar Zagreb en werd daar knap derde in de klasse tot 18 jaar. In de leeftijdscategorie tot 21 jaar werden twee medailles behaald. In Sarajevo wist Berber Ludema het zilver te behalen, terwijl clubgenoot Milou Hendriks derde werd. Daarnaast eindigden Lars van Oostrum en Willem Vrieling op de vijfde plek.Kylian Bulthuis nam deel aan de European Cup in Riga. Hij maakte indruk met de tweede plaats.