Ed Struijlaart
Ed Struijlaart

Ed Struijlaart naar Cultuurwerkplaats BC47

Algemeen

BORGERCOMPAGNIE - Met een optreden van Ed Struijlaart bij Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie zal zaterdag 25 september het muzikaal najaarsprogramma van MMC van start gaan.


Ed Struijlaart (1979) besloot in 2010 volledig voor de muziek te gaan. Alles moest wijken voor zijn gitaar en de muziek. Hij kreeg van 3FM het stempel Serious Talent, werd genomineerd voor een 3FM Award, toerde in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door

Succesvolle singles 

In 2016 bracht Struijlaart een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December werden beide NPO Radio 2 Topsong en Made of Stars, een duet met Lisa Lois, werd Moet je Horen plaat op 100% NL. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager, bassist bij BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF. Zij nummer Make It On Your Own haalde de playlist van Radio 1, 2 en 5 en is inmiddels meer dan 2 miljoen keer gestreamd op Spotify. In het najaar van 2018 ging Struijlaart voor het eerst de theaters in met de voorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran

Terug op BC47

Als muzikant is Ed Struijlaart bekend met de Cultuurwerkplaats BC47. Vòòr zijn solotour bezocht hij er met zijn toenmalige band Stud Muffins regelmatig de vermaarde Tuinfestivals. In 2018 trad hij er weer eens op, maar toen solo. Nu is hij terug. Het optreden start om 20.00 uur (zaal open 19.30). Reserveren is noodzakelijk en kan via info@metmeercultuur.nl of 06-29025092. De entree bedraagt 15 euro, vrienden van de stichting betalen 12,50 euro.

Na het optreden van Ed Struijlaart volgen in het najaar nog drieconcerten: Evening Architekt op 16 oktober, Blues Reunion op 20 november en CT Heida & Band op 18 december. De laatste avond is tevens de Vriendenavond van de stichting. Het gaat om eengroep van inmiddels 77 fans uit de regio.