Het echtpaar Van der Veen met burgemeester Berry Link. Foto: Henk Drenth.
Het echtpaar Van der Veen met burgemeester Berry Link. Foto: Henk Drenth.

Diamanten echtpaar in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Klaas (83) en Lien van der Veen (87) uit Veendam zijn zestig jaar getrouwd. Die mijlpaal werd maandag bereikt. Burgemeester Berry Link bezocht het diamanten echtpaar om hen namens de gemeente Veendam te feliciteren.


Klaas van der Veen is geboren in Bakkeveen en zijn vrouw komt uit Roden. In 1961 zijn de twee in Roden getrouwd. Hun eerste ontmoeting was in 1955, na een toneeluitvoering in Zevenhuizen. De fietsband van een vriendin van Lien was lek en Klaas en zijn vriend hebben haar geholpen. Niet veel later kregen Klaas en Lien verkering en inmiddels zijn ze zestig jaar getrouwd.

Onderwijzer 

Klaas van der Veen was in zijn werkzame leven onderwijzer. Hij begon op Urk en stond vervolgens voor de klas in Oostermeer en Emmercompascuum. Daarna was hij 25 jaar schooldirecteur in Hoogezand-Sappemeer. Zeven jaar woonde het echtpaar in Hoogezand, voordat ze besloten om naar Veendam te gaan. Ze wonen nu inmiddels 34 jaar in de Parkstad.

Modezaak 

Lien van der Veen is tot aan haar trouwen ruim 10 jaar als cheffin in dienst geweest bij de gerenommeerde modezaak Denneboom in Leek. Zij hield van lange wandelingen, haar man van lange fietstochten. Beide echtelieden waren gek op tuinieren. Klaas van der Veen heeft het besturen ook altijd mooi werk gevonden. Hij noemde het zijn hobby. In alle plaatsen waar het echtpaar heeft gewoond, zat hij in de kerkenraad. Hij zit nu nog als secretaris bij de PCOB. In het verleden was hij ook nog politiek actief voor een voorloper van het CDA.

Het echtpaar heeft een zoon, een schoondochter en drie kleinzonen.