Afbeelding

Vijfdeklasse: Damacota verliest ook van Veendam 1894

NIEUWE PEKELA - Het wil dit seizoen nog niet echt vlotten met Damacota. De Pekelders verloren zaterdag ook van Veendam 1894.

Damacota staat nog altijd puntloos onderaan in de vijfde klasse F. Na onder andere de verloren streekderby’s tegen ZNC, Meeden en Muntendam gingen de Pekelders zaterdag onderuit tegen Veendam 1894. Rodney Meijer zette Damacota nog wel op voorsprong, maar Armin Sabic en Kenny Slagter zorgden er met hun goals voor dat de drie punten in Veendam bleven. Veendam staat nu met negen punten uit zes duels op de achtste plek.

ZNC-Meeden

Meeden kwam in de derby tegen ZNC niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al in de eerste minuut opende Leroy Stegmeijer de score en vijf minuten later stond het dankzij een treffer van Sven Niemeijer zelfs al 2-0. ZNC kreeg voldoende kansen om het duel voor de rust in het slot te gooien, maar dat lieten de Brouksters na. Kort na rust miste ZNC andermaal een grote kans en daarna nam Meeden het initiatief over. De bezoekers werden steeds beter en kregen een aantal prima mogelijkheden om tot scoren te komen. Er moest uiteindelijk een door Dennis Nagel benutte strafschop aan te pas komen om de 2-1 op het scorebord te krijgen. Wout Cannegieter tekende uiteindelijk voor de verdiende gelijkmaker.

Muntendam en DWZ

Muntendam won met 1-0 van Harkstede. Patrick de Vries maakte een kwartier voor tijd de enige goal. Zondag-vijfdeklasser DWZ verloor met 1-0 van Nieuweschans. DWZ was in grote delen van de wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan Nieuweschans, maar stond na afloop wel met lege handen.