Afbeelding

Zelftesten voor medewerkers A.G. Wildervanckhuis

Algemeen

VEENDAM - Zorggroep Groningen gaat coronazelftesten beschikbaar stellen voor haar medewerkers zonder klachten. Het gaat onder andere om medewerkers van het A.G. Wildervanckhuis in Veendam.


Door regelmatig een zelftest te doen, kan het coronavirus in 80 procent van de gevallen eerder ontdekt worden. Medewerkers met (milde) klachten komen niet in aanmerking voor een zelftest. Zij moeten rechtstreeks een afspraak met de GGD maken.

Laagdrempelig

,,De aanschaf van zelftesten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom kiezen wij ervoor de testen laagdrempelig zelf aan te bieden”, zegt Kirsten Muntendam, woordvoerder van Zorggroep Groningen. ,,Wij doen er alles aan om onze bewoners en collega’s zo goed mogelijk te beschermen. Daarnaast willen wij graag meedenken met onze collega’s.”

Boosterprik

Bewoners en revalidanten van Zorggroep Groningen die dit wilden hebben onlangs een boosterprik gekregen. De medewerkers ontvangen de boosterprik volgende week. Zorggroep Groningen hoopt op deze manier het virus in het nieuwe jaar buiten de deur te houden.