Maria Gibcus wordt bedankt voor haar jarenlange inzet.
Maria Gibcus wordt bedankt voor haar jarenlange inzet.

Zwemjuf Maria Gibcus zwaait na een halve eeuw af

Algemeen

PEKELA/WINSCHOTEN - In zwembad De Watertoren in Winschoten is onlangs afscheid genomen van zwemjuf Maria Gibcus. Zij was in haar lange loopbaan onder andere actief in Oude Pekela.


Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen was het mogelijk om eindelijk op een goede manier afscheid te nemen van de trouwe zwemjuf. Maria Gibcus is maar liefst vijftig jaar werkzaam geweest in diverse zwembaden en heeft in die periode heel veel kinderen in Oost-Groningen aan hun zwemdiploma geholpen.

Atlantis

Maria Gibcus geeft al sinds jaar zestiende zwemles. Ze begon toen, in 1971, in een buitenbad in Finsterwolde. Vijf jaar later maakte ze de overstap naar De Watertoren en openluchtbad Het Parkbad in Winschoten. In verband met een zwangerschap stopte ze daar, om de draad weer op te pakken in het buitenbad in Slochteren. Daarna werd ze zwemjuf in sportcentrum Atlantis in Oude Pekela. Zo’n tien jaar geleden sloot het zwembad de deuren. In het gebouw van het voormalige zwembad is nu MFC De Binding gehuisvest.

Na haar Pekelder periode ging Maria Gibcus in 1997 weer aan de slag in Winschoten. Daar maakte ze de vijftig jaar op overtuigende wijze vol.