Een tevreden Marloes Wiekens voor het zwemstadion in Eindhoven.
Een tevreden Marloes Wiekens voor het zwemstadion in Eindhoven.

THOR-zwemster sterk op NK

Sport

WILDERVANK - Marloes Wiekens van THOR uit Wildervank heeft afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de Nederlandse Masters Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion in Eindhoven.


De Nederlandse Masters Kampioenschappen zijn voor zwemmers vanaf 20 jaar. Bij deze langebaan-kampioenschappen kwam Wiekens zes keer aan de start. Ze deed voornamelijk de vlinderslag. Ze zwom niet alleen de 50, 100 en 200 meter vlinderslag, maar ook nog vlinderslag in de 200 en 400 meter wisselslag. Verder mocht ze nog op het sprintnummer, de 50 meter vrijeslag, uitkomen.

Tweede van Nederland

De 50 en 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag gingen erg goed: Marloes Wiekens zwom een nieuw persoonlijk record. Op de 200 meter vlinderslag wist ze zelfs tweede van Nederland te worden.

Clubrecords

De 50 meter vrijeslag, 50 en 200 meter vlinderslag en 400 meter wisselslag waren nog niet eerder door THOR-dames in een 50 meter-bad gezwommen en betekende dan ook dat Marloes Wiekens meteen een aantal clubrecords te pakken had. Op de 100 meter vlinderslag wist ze het oude clubrecord uit 2001 te verbeteren. Al met al kan ze terugkijken op een prima verlopen kampioenschap.