Het team O.G. Crew werd Nederlands kampioen.
Het team O.G. Crew werd Nederlands kampioen.

Dansteams Oxygym Veendam sterk op NK en EK

Sport

VEENDAM - Dansteams van Oxygym Veendam hebben onlangs uitstekend gepresteerd op zowel het Europees als het Nederlands kampioenschap.

Er deden twee dansteams mee aan het EK, dat werd gehouden in Movie Park Germany in Bottrop. De meiden van de Oxygym Teenz deden mee in de categorie Junior Hiphop en dansten in de leeftijdsklasse van 14-17 jaar. Zij hebben het zo goed gedaan, dat ze waren geplaatst voor de finale en uiteindelijk vierde van Europa werden. De Oxygym Seniors kwamen uit in de categorie Senior Jazz in de leeftijd van 17 jaar en ouder. Zij haalden de finale niet, maar werden wel knap zesde.

Nederlandse titel

Het dansteam werd afgesloten met het Nederlands kampioenschap van Soneo. Het jongste team O.G. Crew nam in zijn leeftijdsklasse de Nederlandse titel mee naar huis. Deze talentjes kwamen in een sterk deelnemersveld bijzonder goed voor de dag. De Oxygym Teenz en de Oxygym Seniors waren wederom in vorm en legden beslag op de derde plaats.

Trainster Margriet van der Laan is ‘onwijs trots’ op haar pupillen: ,,We hebben, na de coronatijd, een geweldig dansseizoen gehad en hebben het afgesloten met mooie titels.”